repertory | englesko - srpski prevod

repertory

imenica

Sinonimi: repertoire

ETYM Latin repertorium, from reperire to find again; pref. re- re + parire, parere, to bring forth, procure: cf. French répertoire. Related to Parent.
1. A storehouse where a stock of things is kept.
2. The entire range of skills or aptitudes or devices used in a particular field or occupation; SYN. repertoire.

1. priručnik

muški rod

Štampano uputstvo ili udžbenik za neki deo računarskog hardvera ili softvera. Računarski priručnici imaju užasnu reputaciju. Ona je delimično zaslužena; osoba koja piše priručnik suviše je bliska sa proizvodom, zbog čega nije u stanju da proceni potrebe jednog početnika. Osim toga, usled štamparskih zahteva, priručnik se često završi pre nego sam proizvod.Takođe, nema potrebe da pominjem da autori priručnika nisu dovoljno plaćeni, ili da je pisanje priručnika često nešto što zadesi programera, koga je za to baš i briga.

2. registar

muški rod

Spisak, popis, spisak reči ili stvari u azbučnom redu (na kraju knjige), spisak, sadržine, pregled, uputstvo; trg. knjiga udešena azbučnim redom; muz. jedan potpun red orguljskih duvaljki koji ima za različite tonove jednu duvaljku ili više njih radi pojačanja tona; oduška na pećima za topljenje; ključ na pećima (za udešavanje toplote).

3. repertoar

muški rod

Spisak uloga koje je glumac ili pevač proučio i koje može da izvodi; spisak komada koji se u jednom pozorištu prikazuju ili će se prikazivati u određenom vremenu, raspored, plan prikazivanja ili pretstavljanja; spisak komada koji će se prikazivati ili pretstavljati u jednoj sedmici. (fr.)

4. skladište

imenica

Mesto gde se što skladišti.

5. spremište

imenica

6. zbornik

muški rod

Da li ste možda tražili neku od sledećih reči?

rapporteur | repertoire