rhabarber prevod, Nemacko - Srpski rečnik i prevodilac teksta

Prevod reči: rhabarber

Smer prevoda: nemacki > srpski

Rhabarber [ muški rod {botanika} ]
Generiši izgovor

Rheum, in Asien heim. Gatt. der Knöterichgewächse mit großblättrigen, ausdauernden Kräutern; Pflanzen mit rübenförmigen Grundachsen u. riesigen, verzweigten Blütenständen. Der Gemüse-R. unserer Gärten ist ein Artengemisch.
(Rheum)mit Arten in den gemäßigten Gebieten Erasiens heim. Gattung der Knöterichgewächse mit dicken Rhizomen, sehr großen Blättern und verzweigten rispigen Blütenständen; Stiele der mitteleurop. Kulturformen sauerschmeckend, als Kompott verwendet.

rabarbara [ ženski rod {botanika} ]

Ravel, poznata biljka Srednje Azije, čiji se žuti koren upotrebljava u medicini, naročito kao sredstvo za osvežavanje i čišćenje; inače ukrasna biljka. (grč.)
Višegodišnja zeljasta povrtarska biljka. Smatra se da vodi poreklo sa Volge, mada se kao divlja kultura može naći i u severnoj Aziji, tačnije u Sibiru. Na evropski kontinent doneo ju je Marko Polo. Najpre se gajila u Engleskoj kao lekovita biljka, zatim se raširila i u ostale zemlje Evrope kao ukrasna, a kasnije i kao povrtarska kultura. Kod nas nije dovoljno poznata, ali se, ipak, u periodu od sredine maja do jula može naći na pijacama.

raved [ muški rod {botanika} ]

Biljka iz porodice troskota, rabarbara.Moji prevodi