Magen prevod, nemacko - srpski rečnik

Prevod reči: Magen

Smer prevoda: nemacki > srpski

Magen [ muški rod {N/A} ]
Generiši izgovor

Im Magen findet auch eine geringe (Verdauung) von Eiweiß (Protein) statt.

bubreg [ muški rod {anatomija} ]

Bubrezi su glavni mokraćni organi, smešteni u zadnjem delu trbušne duplje, a obe strane kičmenog stuba, spram oba dvanaesta rebra. Bubrezi su žlezdani organi koji stvaraju mokraću.
Bubreg ima oblik zrna pasulja, čija je konkavna (izdubljena) ivica okrenuta prema kičmenom stubu. Težina jednog bubrega iznosi 1i 1grama, a dužina oko cm. Zadnje strane oba bubrega naležu na mišiće zadnjeg trbušnog zida. Desni bubreg je niži od levog i svojom prednjom stranom dodiruje jetru i debelo crevo. Prednja strana levog bubrega odgovara slezini, gušterači, tankom i debelom crevu. Na unutrašnjoj izdubljenoj ivici bubrega nalazi se četvorougaoni otvor korz koji se ulazi u šupljinu bubrega. Ova šupljina ne zahvata ceo bubreg, već deo uz unutrašnju ivicu.

stomak [ muški rod {anatomija} ]

Trbuh. Želudac, organ za varenje.

trbuh [ muški rod {anatomija} ]

Stomak.

želudac [ muški rod {anatomija} ]

Trbuh, stomak, najširi deo kanala za varenje hrane. Nalazi se u gornjem delu trbušne duplje, u svom ležištu ispod dijafragme, između jetre i slezine, a ispred gušterače (pankreasa). Oblik želuca je promenljiv i zavisi od položaja tela i količine unete hrane.Moji prevodi