Leber prevod, Nemacko - Srpski rečnik i prevodilac teksta

Prevod reči: Leber

Smer prevoda: nemacki > srpski

Leber [ ženski rod {N/A} ]
Generiši izgovor

Fast alle Nährstoffe, die aus dem Darm ins Blut aufgenommen werden gelangen zuerst zur Leber und werden dann von dieser je nach Bedarf ans Blut abgegeben oder aus dem Blut entfernt.

crna džigerica [ ženski rod ]

jetra [ ženski rod {anatomija} ]

"Glavna laboratorija tela", najveća čovečja žlezda.
Žlezda jajastog oblika u čoveka i životinja, pridodata organima za varenje. Kao žlezda sa spoljnom sekrecijom luči žuč, a kao žlezda sa unutrašnjom sekrecijom obavlja mnogobrojne funkcije te se smatra "glavnom laboratijom tela". NJena težina iznosi oko 1.5 kg. Nalazi se u gornjem delu trbušne duplje ispod dijafragme.
Gornja strana jetre je ispupčena i odgovara dijafragmi. Donja strana, uz koju je priljubnjen žučni mehur, dodiruje desni bubreg i organe za varenje. Zb

srce [ imenica {anatomija} ]

Srce je mišićni organ veličine stisnute pesnice koji kao snažna pumpa tera krv kroz ceo organizam. Nalazi se iza grudne kosti, između plućnih krila, obično s leve strane.
Centar krvotoka, glavni organ krvotoka, šuplji mišićni organ i predstavlja glavni organ za krvotok. Sastoji se iz snažnog mišića koji ima četiri međusobno odvojene šupljine. Dve gornje šupljine su leva i desna pretkomora, a donje veće šupljine su leva i desna komora. Iz komora polaze arterije, a u pretkomore ulivaju se vene.Moji prevodi