Brust | nemačko - srpski prevod

Brust

ženski rodgramatika

1. dojka

ženski rodanatomija

Dojka je paran organ, koji postoji kod osoba oba spola. Kod muškaraca je zakržljala. Spolno zdrava žena ima razvijene dojke koje su u obliku polulopti i leže na prednjem zidu grudnjeg koša. Na prednjem delu dojke uzdiže se bradavica opkoljena kružnim poljem tamne boje. Dojka se sastoji od žlezdanog tela i od potkožnog masnog tkiva čija je veličina individualna. Žlezdano telo izgrađuju mlečne žlezde sa svojim kanalima koji se otvaraju na vrhu bradavice. Kroz ove kanale ističe mleko stvoreno u žlezdama.

2. grudi

množinaanatomija

Deo tela, prsa.

3. prsa

množina

Deo tela, grudi.

4. sisa

ženski rod

5. srce

imenicaanatomija

Srce je mišićni organ veličine stisnute pesnice koji kao snažna pumpa tera krv kroz ceo organizam. Nalazi se iza grudne kosti, između plućnih krila, obično s leve strane.
Centar krvotoka, glavni organ krvotoka, šuplji mišićni organ i predstavlja glavni organ za krvotok. Sastoji se iz snažnog mišića koji ima četiri međusobno odvojene šupljine. Dve gornje šupljine su leva i desna pretkomora, a donje veće šupljine su leva i desna komora. Iz komora polaze arterije, a u pretkomore ulivaju se vene.

Da li ste možda tražili neku od sledećih reči?

Borst | Borste | Bürste

Naši partneri

Škole stranih jezika | Sudski tumači/prevodioci