Polecat prevod, Englesko - Srpski rečnik i prevodilac teksta

Prevod reči: Polecat

Smer prevoda: engleski > srpski

polecat [ imenica {životinja} ]
Generiši izgovor

ETYM Probably from French poule hen, and originally, a poultry cat, because it feeds on poultry. Related to Poultry.
Dark brown mustelid of woodlands of Eurasia that gives off an unpleasant odor when threatened; SYN. fitch, foulmart, foumart, Mustela putorius.
Old World weasel Mustela putorius with a brown back and dark belly and two yellow face patches. The body is about cm/in long and it has a strong smell from anal gland secretions. It is native to Asia, Europe, and N Africa. In North America, skunks are sometimes called polecats. A ferret is a domesticated polecat.

tvor [ muški rod {životinja} ]

Pictorius (Mustela) Putorius, rasprostranjen je gotovo po celoj Evropi. Živi u šumama, šumarcima na poljima, uz vode, a rado se drži blizine ljudskih naselja, naročito zimi. Kao i većina pripadnika porodice kuna, svestrano je sposoban: brz, spretan i okretan, vešto se penje, pliva, čak i gnjura, odlično se snalazi i pod zemljom. Vrlo je oprezan i nepoverljiv, a kada je napadnut, hrabro se brani i od mnogo snažnijeg neprijatelja.
Tvor je dugačak oko cm, na rep otpada oko 2Težak je do četiri kilograma. Dlaka tvora je tamnosmeđa i žuta, noge, trbuh i rep su skoro crni, dok je poddlaka žuta, a vrhovi ušiju i njuška su beložuti, izuzev tamnemaske oko očiju.
Tvor ima žlezde kraj analnog otvora koje izlučuju supstancu prodornog smrada. Smradom tvor nastoji da odbije neprijatelja.Moji prevodi